Ultralyd – ind under huden

Effekten af IMEDEEN kan måles og vurderes ved at ultralydsscanne huden med Dermascan. Ultralyd anvendes til at fastslå tilstanden i hudens dybe lag (dermis). Scanningen foretages på et hudområde, der er ca. 12 mm bredt. Dermascan kan vurdere hud i en dybde på ca. 2 mm. Der fremstilles et billede af huden, som vises på en skærm. Billedet viser følgende:

  • Den øverste streg på billedet viser hudens ydre lag (epidermis). Jo tættere stregen er, desto bedre fungerer hudbarrieren.
  • Dermis befinder sig under epidermis og er hudens ”understøttende” lag. Det ses på skærmen som et farvet mønster, der angiver mængden af kollagen, elastin og fugtbevarende elementer i dermis. Jo dybere farve, desto tættere er koncentrationen af proteinfibre i huden, og desto bedre er derfor også hudens tilstand.

Med andre ord angiver mørke farver, at hudens tilstand er god. Jo større de farvede områder er, og jo bedre fordelingen af dem er, desto bedre er hudens kvalitet.

Effekten af IMEDEEN kan måles ved hjælp af ultralyd. De følgende ultralydsbilleder er fra en hudundersøgelse, der forløb over et år. De viser forandringen i hudens kvalitet efter tre måneder og yderligere forandring efter et års indtagelse af IMEDEEN. Undersøgelsen omfattede 144 kvinder i alderen 35 til 50 år, som alle havde svage til moderate tegn på ældning af huden.

Ved undersøgelsens afslutning kunne der konstateres en statistisk signifikant forbedring i alle objektive måletest, herunder ultralydsscanningerne. Det blev konkluderet, at IMEDEEN er aktiv i dermis, hvor produktet forbedrer hudens grundlæggende kvalitet og dens naturlige evne til at holde på fugt. Det kan fugtighedscremer og lotions ikke, da de kun arbejder på hudens overflade.

Det første scanningsbillede viser, at hudens overflade er ujævn og dermed, at barrieren ikke fungerer optimalt. Ser man nærmere på dermis, er det tydeligt, at der er et uregelmæssigt mønster af kollagen, elastin og fugtbevarende elementer.

Efter tre måneder ses forandringer i både epidermis (hudens øverste lag, dvs. den synlige del af huden) og dermis (hudens dybe lag).

På det sidste scanningsbillede, dvs. efter et års indtagelse af IMEDEEN, viser billedet et langt mere jævnt mønster af mørke farver. Det betyder, at der er en stigning i mængden af kollagen, elastin og fugtbevarende elementer. Resultatet er blødere og mere glat og smidig hud.

Over tid kan IMEDEEN mindske synligheden af fine linjer og rynker og samtidig forbedre hudens generelle kvalitet, tæthed og fugtbalance.